تقویت مهارت خواندن در زبان ترکی استانبولی + معرفی منابع

همانطور که میدانید در هنگام یادگیری و آموزش زبان ترکی استانبولی چهار مهارت خوانش، شنیدار، گفتار، نوشتار زبان آموزان درگیر میشود و برای داشتن سطح و سواد بهتر در این زبان می بایست مهارت خواندن در زبان ترکی استانبولی را همانند دیگر مهارت ها به شکل منظم تقویت کرد.
معمولا زبان آموزان به دنبال تقویت مهارت گفتار میباشند و به همین علت بسیاری از مهارت های دیگر را کنار گذاشته و از تمرین برای آنها چشم پوشی می کنند. حال آنکه درگیر بودن مداوم و منظم با زبان و تمرین بر روی مهارت های مختلف به شکل منظم، بهترین شکل از سواد در یک زبان خارجی را به وجود می آورد.
در این بخش اختصاصاً بر روی مهارت خواندن در زبان ترکی استانبولی تمرکز داریم و میخواهیم علاوه بر بررسی ابعاد مختلف آن به معرفی راه حل و منابع مختلفی که برای تقویت مهارت خواندن در ترکیه استانبولی نیاز است بپردازیم.
اولین قدم در تقویت مهارت خواندن زبان ترکی استانبولی
تقویت مهارت خواندن در زبان ترکی استانبولی از برخی جهات سخت و از برخی جهات بسیار آسان است که در ادامه به بیان آنها می پردازیم.
ترکی استانبولی دارای ۲۹ حرف می باشد که اکثر آنها به غیر از 7 حرف a-ı-ö-ü-ş-ç-ğ با زبان انگلیسی مشترک هستند.
شما برای یادگیری الفبا در زبان ترکی استانبولی کار پیچیده ای نخواهید داشت و تنها با صرف ۲ ساعت زمان می توانید کل الفبا و تفاوت های آنها را یاد بگیرید و شروع به خواندن و نوشتن کنید.
از مهم ترین نکات که بایستی از همین ابتدا بر روی آنها بسیار حساس باشید بیان درست حروف صدادار یعنی a-ı-o-u-e-i-ö-ü می باشد. زیرا این هشت حرف شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند اما سبب ایجاد تفاوت در کلمات می شوند به همین دلیل دانستن آنها و درک تفاوت بین صداهای آنها بسیار مهم می باشد.
نکته ای که کار شما را کمی سخت میکند وجود پسوند های متفاوت و چسبیدن آنها به یکدیگر در جملات می باشد که این موضوع سبب طولانی شدن برخی از جملات می شود.
اما به طور کلی یادگیری خواندن و نوشتن به زبان ترکی استانبولی از همان جلسه اول آموزش برای شما اتفاق میافتد و آن را به سرعت یاد خواهید گرفت. به مرور زمان و با آشنا شدن با ساختارها و گرامر های متفاوت نیز طولانی بودن جملات برای شما موضوع عجیبی نخواهد بود.
چرا باید بر روی مهارت خواندن تسلط داشته باشیم؟
توانایی سریع خواندن، فرایند یادگیری و فهم شما از زبان ترکی استانبولی را بالا میبرد. داشتن مهارت خواندن باعث می شود هنگام روبرو شدن با هر متن و نوشته ای ارتباط راحت تری با معنای کلمات بگیرید و درک بسیار بهتری از متون در هر سطحی داشته باشید.
بسیاری از زبان آموزان به دلیل عدم خواندن درست کلمات و متون، درک درستی از نوشته پیدا نمیکنند. همین موضوع باعث گیج شدن و نفهمیدن آنها میشود. این موضوع بیشتر از همه زمانی اهمیت پیدا می کند که شما علاقه مند به شرکت در آزمون زبان ترکی استانبولی تومر و یا TYSهستید و یا اینکه می خواهید در دانشگاه های ترکیه تحصیل کنید.
بخش خوانش آزمون های زبان ترکی استانبولی از ۲۵ نمره تشکیل میشود یعنی یک چهارم از کل نمره آزمون شما.
لازم به ذکر است بخش های دیگری نیز مانند لیسنینگ و حتی رایتینگ و در برخی موارد اسپیکینگ نیز به طور مستقیم با خواندن شما ارتباط دارد. زیرا در لیسنینگ زبان آموزان بایستی بعد از شنیدن فایل های صوتی به سرعت گزینهها را مطالعه کنند و برای انتخاب پاسخ صحیح تصمیم بگیرند.
این موضوع در بخشهای دیگر آزمون نیز به شکل های مختلف کاربرد دارد. بنابراین مهارت خواندن از کلیدی ترین مهارت ها در زبان ترکیاس می باشد، به خصوص برای قبولی در آزمون زبان ترکی استانبولی و یا تحصیل و زندگی در ترکیه این مهارت نقش بسیار مهمی را بازی می کند.
راهکارهایی برای تقویت مهارت خواندن در زبان ترکی استانبولی
تسلط کامل بر روی الفبا
همانظور که در ابتدای این مقاله نیز گفته شد شما بایستی حتما روی الفبای ترکی استانبولی و صداهای هرکدام تسلط کامل داشته باشید.
این امر باعث میشود سرعت خواندن خود را بالا ببرید و هنگام مطالعه یک کلمه و یا جمله بین صداهای مختلف دو به شک نشوید و مکث نکنید. همچنین کلمات را درست تشخیص دهید و درست بفهمید.
برای مثال دو کلمه on و ön گرچه شباهت بسیار زیادی به همدیگر دارند اما از لحاظ معنایی با یکدیگر کاملا متفاوت هستند، به طوری که یکی از آنها به معنای عدد ۱۰ و دیگری به معنای روبرو می باشد.
خواندن کلمات و افعال جدید
مطالعه مداوم و یادگیری کلمات و افعال متفاوت و جدید باعث می شود تا مجموعه بزرگی از کلمات و افعال در ذهن شما موجود باشند و در مواجهه با آنها جا نخورید این کار باعث می شود برای اولین بار آنها را ندیده باشید گرچه مطمئناً همگی آنهارا نمیتوانید به خاطر بسپارید و یا حداقل آنها را در لحظه به یاد نخواهید آورد.
مرور مداوم کلمات و افعال و همچنین یادگیری کلمات و افعال جدید باعث می شود تا سرعت خوانش خود را افزایش دهید و با یک و یا دوبار تکرار متن به کمک معانی کلمات و افعال کناری و بعدی، بخشی که متوجه نشده اید را نیز خواهید فهمید. بنابراین داشتن دایره لغات و افعال گسترده باعث افزایش سرعت مطالعه شما و بالا رفتن درک شما نسبت به کلیه متون می شود.
مطالعه متون متفاوت
با شنیدن این گزینه احتمالاً کتاب های مختلف به ذهن شما میآید اما اصلاً منظور این نیست.
مطالعه فقط خواندن کتاب های متفاوت نیست، شما می توانید در اینستاگرام کپشن های عکس ها، در سایت های خبری تیتر خبرها و متن اصلی خبر ها ی نوشته شده با موضوعات مختلف اقتصادی سیاسی ورزشی و ….. را مطالعه کنید. میتوانید با سرچ کردن به وب سایت ها با موضوعات مورد علاقتان دسترسی پیدا کنید و مطالب نوشته شده در آنجا را بخوانید.
همه این عوامل با بهره گیری از تکنولوژی و متناسب با زندگی امروزی رخ می دهد اما مطمئنا اگر کتاب داستان، مجلات، روزنامه و یا چیزهایی دیگر شبیه به اینها را در دسترستان است می توانید استفاده کنید که قابل لمس هستند و حس بهتری را به شما منتقل خواهند کرد.
به یاد داشته باشید برای تقویت مهارت خواندن الزاماً نبایست هر آنچه در مقابل شما قرار می گیرد را متوجه شوید مهمترین نکته در انجام این تمرین آشنایی زبان شما با بیان کلمات و جملات مختلف و آشنا شدن چشم و مغز شما به دیدن جملات و کلمات و ساختارهای متفاوت است. هنگام مطالعه به جهت تقویت مهارت خوانش، خود را درگیر فهم تمام نکات درون متن نکنید.
پادکست ها و کتابهای صوتی به همراه متن
برای انجام تمرین طبق این موضوع گفته شده شما می توانید به راحتی به بخش پادکست های رایگان زبان ترکی استانبولی و بخش کتاب الکترونیکی ترکی استانبولی موجود در وب سایت مراجعه کنید.
در بخش پادکست ها با فایل های صوتی با کیفیت به همراه متن هر کدام روبه رو می شوید. شما می بایستی متن را با صدای بلند برای خود بارها بخوانید و تکرار کنید و و سپس فایل صوتی را چند بار گوش کنید و این بار با سرعت و لحن بیان گوینده، آنها را با صدای بلند بخوانید. این امر باعث می شود تا جملات را به بهترین نحو ممکن بیان کنید و بتوانید سرعت خوانش خود را طبق سرعت خوانش گوینده جلو ببرید و در نهایت مهارت خواندن خود را تقویت کنید.
کتاب داستان های مختلفی به همراه فایل های صوتی شان در بخش کتاب الکترونیکی زبان ترکی استانبولی موجود هستند. این کتاب ها بسیار مفید خواهد بود و به همین شکل مجدداً می توانید بر روی آنها تمرین کنید.
تماشای فیلم با زیرنویس و گوش کردن آهنگ با متن
این دو نیز جزو گزینه هایی هستند که از طرف همه توصیه می شوند و مانند توضیح قبل می توانید با آنها برخورد کنید و جزو تمرین هایی هستند که به دلیل سرگرم کننده بودن بیشتر پسندیده میشوند. اما به همین علت نیز باعث پرت شدن حواس شما از موضوع اصلی مطالعه خواهند شد. زیرا زبان آموزان درگیر اتفاقات فیلم و یا سریال می شوند و یا شنیدن موسیقی و آهنگ های متفاوت حواس آنها را پرت میکند.
منابع تقویت مهارت خواندن در زبان ترکی استانبولی
تمام کتاب های آموزش زبان ترکی استانبولی گزینههای مناسبی هستند. معروف ترین این کتاب ها HİTİT – İSTANBUL – YEDİ İKLİM می باشند که به راحتی و با کوچکترین جستجو می توانید پیدا کنید و یا از انتشارات متفاوتی آنها را خریداری کنید.
این کتاب ها با توجه به درس ها و سرفصل ها دارای متن های متنوع و موضوعات مختلفی هستند که با بهره گیری از گرامر و لغات مختلف تشکیل شده اند برخی از متون نیز دارای فایل های صوتی هستند.
کتاب TÜRKÇE OKUYORUM
این کتاب در چهار جلد مختلف نوشته شده است. کتاب TÜRKÇE OKUYORUM (ترکی میخوانم ) با هدف تقویت ریدینگ و درک مطلب ساخته شده. در جلد یک دیالوگها، گرامر ها، کلمات و اصطلاحات ساده تر استفاده شده و برای زبان آموزان مبتدی بسیار کاربردی است.
در جلدهای بعدی یعنی شماره های ۲ ، ۳ و ۴ متون رفته رفته بلندتر و پیشرفته تر می شوند. این کتاب ها به همراه ترجمه شان در بعضی از وب سایت ها برای فروش گذاشته شده اند که البته با سرچ کردن به زبان انگلیسی و شاید به زبان فارسی بتوانید آنها را به صورت رایگان پیدا کنید.
این کتابها دارای فایل های صوتی نیز هستند البته فایل های صوتی کتاب اول و دوم قدیمی بوده و خیلی کیفیتی ندارند ولی کتاب های سوم و چهارم دارای فایل های صوتی بهتری هستند.
متاسفانه در زبان ترکی استانبولی همانند دیگر زبان ها آنچنان کتاب های متفاوتی در دسترس زبان آموزان نیست. اما برای مهارت ریدینگ نکته قابل توجه اینجاست که همه مطالب نوشته شده در سایت های خبری، سایت های تفریحی، صفحات شخصی و به طور کلی هر متن نوشته شده به زبان ترکی استانبولی به عنوان منبعی برای یادگیری بحساب می آید.
جمع بندی
به طور کلی مهارت ریدینگ یکی از مهارت های اصلی در هر زبانی خصوصاً زبان ترکی استانبولی می باشد، زبان آموزان برای شرکت در آزمون های این زبان، تحصیل در ترکیه و زندگی روزمره در ترکیه نیاز دارند تا مهارت بالایی در خواندن داشته باشند. زیرا مستقیماً احتمال موفقیت شما در آزمون و تحصیل را بالا میبرد و زندگی شما در ترکیه را بدلیل بالا رفتن درک شما نسبت به محیط اطرافتان راحتتر میکند.
در این مقاله راهکارهای مختلف و منابع متفاوتی برای تقویت مهارت خواندن در زبان ترکی استانبولی به شما معرفی شد. به یاد داشته باشید که بالابردن و تقویت هر کدام از مهارت هایتان در هر زبان به خصوص زبان ترکی استانبولی نیازمند تلاش مداوم و پیگیری زیاد شما می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید