تقویت مهارت شنیدار در زبان ترکی استانبولی + معرفی منابع

مهارت شنیدار در زبان ترکی استانبولی جزو چهار مهارت اصلی در یادگیری هر زبان خارجی می باشد. در این بخش قصد داریم از اهمیت تقویت مهارت شنیداری در زبان ترکی استانبولی و راه تقویت و منابع مختلف برای این کار صحبت کنیم.
چرا باید مهارت شنیداری خود را در زبان ترکی استانبولی تقویت کنیم؟
داشتن مهارت لیسنینگ در زبان ترکی استانبولی به معنای درک کامل طرف مقابل، برطرف شدن مشکلات و سوء تفاهم ها، بالا رفتن اعتماد به نفس و حاکم شدن شما بر زبان می باشد. همانند چشم که یکی از مهمترین اعضای دریافت اطلاعات می باشد به همین دلیل بسیار ضروری است که این بخش را قوی تر کنید تا به وسیله آن تغییر بزرگی در سطح زبان خود به وجود آورید.
شما هرچقدر هم توانایی مکالمه بالایی داشته باشید تا زمانی که نتوانید صحبت های طرف مقابل و یا صحبتهای شنیده شده از تلویزیون، رادیو و یا صحبتهای مدرس و غیره را خوب بشنوید نمی توانید به خوبی آنها را پردازش کرده و در مقابل آن ها عکس العملی از خود نشان دهید.
لیسنینگ در آزمون های زبان ترکی استانبولی
لیسنینگ در آزمون تومر، در دو بخش نقش اساسی را بازی می کند.
- بخش لیسنینگ: دارای ۲۵ نمره می باشد و شما بعد از گوش کردن به فایلهای صوتی بایستی به سوالات پاسخ دهید.
- پخش مکالمه: همانطور که گفته شد اگر نتوانید صحبت های فرد مقابل را بفهمی و خوب متوجه شوید، نمی توانید پاسخ مناسبی دهید و در نهایت منجر به از دست دادن ۱۵ تا ۲۵ نمره می شود.
اصلی ترین دلیل عدم موفقیت در مهارت شنیداری کارهایی است که معمولاً افراد انجام میدهند، دیدن سریال و برنامه های تلویزیونی! این تنها فعالیتی است که اکثر زبان آموزان برای تقویت زبان ترکی استانبولی خود انجام می دهند که بی تاثیر نیست اما به مرور زمان دیگر تأثیر مثبت آنچنانی برای شما ندارد .
به یاد داشته باشید شما بایستی به صورت مداوم محتواهای متفاوت به زبان ترکی را گوش بدهید. اگر فکر می کنید روزی ۱۵ دقیقه کافی میباشد اشتباه می کنید با ۱۵ دقیقه گوش کردن به ترکی در سال مجموعا ۹۱ ساعت ترکی گوش کردهاید که این به هیچ وجه کافی نیست. قبل از معرفی راهکارهای مناسب بایستی به یاد داشته باشید که کلید موفقیت در گوش دادن زیاد در طول روز و تکرار این کار برای طولانی مدت است.
دانلود نرم افزار زبان مستر
شما با رفتن به بخش پادکستهای رایگان می توانید فایل های صوتی ترکی استانبولی را به همراه متن آنها مشاهده کنید. این پادکست ها به طور مداوم در حال بهروز شدن هستند.
بخش کتاب های الکترونیکی وبسایت زبان مستر
بخش کتاب های ترکی استانبولی در وبسایت زبان مستر، مجموعه کتابهایی به همراه فایلهای صوتی آنها است که در اختیار علاقمندان به زبان قرار می گیرد.
نرم افزار Radyo Kulesi
با این نرم افزار به تمام کانال های رادیویی ترکیه دسترسی پیدا کنید
دانلود نرم افزار های پادکست cast box – google podcast – spotify – apple podcast
گوش کردن به فایل های صوتی کتاب های آموزشی
در میان پادکست های ترکی تعدادی از آنها شناخته شده تر هستند.
- İlk sayfası
- Nasıl olunur
- Film loverss
- Teras noir
- Nereden başlasam
اینها تعدادی از پادکست های شناخته شده در زبان ترکی استانبولی هستند که موضوعات مختلفی را مورد بحث و گفتگو قرار می دهند.
استفاده از وبسایت و یا نرم افزار یوتیوب
یوتیوب سایت جذاب برای دست یافتن به دنیای اطلاعات است و در ادامه به طور کامل برای شما شرح خواهیم داد.
چگونه از این منابع در تقویت مهارت شنیداری زبان ترکی استانبولی استفاده کنیم؟
در بحث لیسنینگ دو موضوع گوش کردن اکتیو یا فعال و گوش کردن پسیو یا منفعل مطرح است.
در حالت اول زبان آموز با تمام تمرکز خود در حال گوش دادن به محتوا است و تلاش برای فهمیدن و تشخیص ساختار های بیان شده را دارد.
در حالت دوم کاملاً برعکس این مورد است و شما سرگرم انجام کارهای دیگری هستید اما در عین حال چیزی به زبان ترکی استانبولی نیز در حال پخش است.
شما برای تقویت مهارت شنیداری در زبان ترکی استانبولی با استفاده از منابع گفته شده بایستی هر دو نوع تمرین داشته باشید. برای مثال به بخش پادکست و کتاب داستان های ترکی استانبولی که در سطح سادهتری قرار دارند و اکثر افراد می توانند بخش زیادی از آنها را متوجه شوند به صورت فعال گوش دهید، اما محتوای دشوارتر مثل پادکست و یا رادیو را بهصورت منفعل گوش دهید. گوش کردن به صورت منفعل باعث ورود مطالب به بخش ناخودآگاه ذهن تان می شود
چگونه از یوتیوب در تقویت شنیدار زبان ترکی استانبولی استفاده کنیم؟
همانطور که گفته شد یوتیوب پلتفرم قدرتمند و دارای محتوای بسیار متنوعی است که از آنها می توانیم به عنوان منبعی برای آموزش استفاده کنیم.
در چنل یوتیوب زبان مسیر ویدیوهایی جهت یادگیری زبان ترکی استانبولی منتشر شده است.
در یوتیوب به امکانات زیر برای یادگیری زبان ترکی استانبولی دسترسی دارید.
- وجود ویدیو های متنوع برای یک موضوع
- وجود ویدیو برای انواع و اقسام موضوعات
- وجود زیرنویس برای بعضی از ویدیو ها
- امکان دیدن چند باره ویدیو و بررسی هر قسمت
- امکان پیدا کردن ویدیوهای طبقه علاقه و سلیقه تان
همگی از مزایای پلتفرم یوتیوب می باشد
راهکارهای مفید در تقویت مهارت شنیداری در زبان ترکی استانبولی
شما بایستی در حالت های متفاوت از زمان خود به نحو احسنت استفاده کنید. برای مثال حین رانندگی می توانید به جای موسیقی و رادیو فارسی رادیو های ترکی استانبولی گوش دهید این امر باعث می شود بدون اینکه متوجه باشید ساعت های زیادی در معرض دیالوگ ها کلمات و جملات ترکیه قرار بگیرید
شبیه به همین کار میتوانید در در حین کار در منزل و یا ایستادن در ایستگاه اتوبوس انجام دهید و به پادکست های ترکی استانبولی و یا رادیو گوش دهید.
حتماً شبها قبل از خوابیدن به داستان های صوتی ترکی استانبولی و پادکست های ترکی استانبولی که خیلی طولانی نیستند به صورت فعال گوش دهید و در یوتیوب ویدیو کوتاهی را با دقت تماشا کنید.
چرا چیزهایی که میشنوم را متوجه نمی شوم؟
اگر متوجه چیزهایی که میشنوید نمی شوید دلایل مختلفی دارد و می توانید چند کار مختلف در جهت فهم و درک بیشتر انجام دهید.
1. نیاز نیست کار خاصی انجام بدهید
زبان آموزان وقتی می بینند گوینده تند صحبت میکند و آنها چیزی نمی فهمند از کوره در رفته و با بی حوصلگی ادامه صحبت را دنبال میکنند، یا کلا ادامه نمیدهد و یا دائما به دنبال این هستند تا بفهمند معنی هر اصلاح و یا کلمه چه بوده است.
به خاطر همین یکی از کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که کاری انجام ندهید. خود را به جریان صحبتها بسپارید و سعی کنید در ابتدا کلمات و اصطلاحاتی را متوجه شوید و یا کلیت داستان را درک کنید.
2. بر روی گرامر و دایره لغات خود کار کنید
داشتن دایره لغات خوب یکی از راه های قدرت گرفتن مهارت شنیداری شما در زبان ترکی استانبولی می باشد. شما با داشتن این دو است که می توانید معنی و مفهوم جملات را درک کنید
3. محتوای آسان گوش کنید
واقعا هیچ چیزی متوجه نمی شوید و این موضوع شما را اذیت میکند و انگیزه شما را کم میکند؟ بهتر از موارد آسان و عمومی شروع کنید که همه و یا بیشترش را متوجه شوید و سپس به سراغ سطح های بالاتر بروید.
4. تلفظ درست کلمات را یاد بگیرید
بسیاری از کلمات و جملات وجود دارند که شباهت زیادی به یکدیگر دارند و عدم داشتن درک درست و شناخت از هرکدام باعث میشود تا هنگامی که سریع گفته شوند آنها را به خوبی متوجه نشوید.
5. یک محتوا را چند بار گوش کنید
گوش دادن چند باره و به صورت اکتیو به یک مطلب باعث می شود تا کم کم بخشهای مختلف آن برای شما روشن شود و به مرور زمان به درک کاملی نسبت به آن برسید
جمع بندی
به طور کلی تقویت هر مهارت نیازمند تلاش به صورت مداوم و تمرین بر روی آن مهارت به صورت یک روتین برای خود است.
به یاد داشته باشید مهارت ها به یکدیگر مرتبط هستند و تنها نمی توانید خود را متمرکز بر روی مهارت شنیدار کنید بدون اینکه دایره لغات خود را ازطریق ریدینگ افزایش دهید. منابع و روشهای مختلفی برای تقویت مهارت لیسنینگ در ترکی استانبولی معرفی شد با استفاده از آنها می توانید تغییر خوبی در سطح زبان ترکی استانبولی خود به وجود آورید.
دوره های آموزشی مرتبط
دوره جامع کلمات ترکی استانبولی | 12000 کلمه و جمله
20 داستان زبان ترکی استانبولی
دوره هزار و یک شب زبان ترکی استانبولی
آموزش پایه تا پیشرفته ترکی استانبولی (A1 تا C1)
آموزش زبان ترکی استانبولی در سفر
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
از سایت زبان مستر خیلی خوشم آمده واقعن عالی ، مفید و آموزنده هست. دست تان درد نکند بابت خدمات ارزشمند تان
سلام، لطف دارید.
حتما به صفحه آموزش زبان ترکی استانبولی وبسایت که کاملا رایگانه هم سر بزنید.