آزمون تافل چیست؟ (آپدیت جدید تافل 2023-2024)
آزمون تافل آزمون انگلیسی است که برای سنجش سطح انگلیسی شما و مهارت شما در بخش های مختلف انگلیسی از جمله خوانش (Reading)، شنیدار (Listening)، مکالمه و گفتار (Speaking) و نوشتار (Writing) طراحی شده است.
این آزمون تابحال تغییراتی داشته، اما بزرگترین آپدیت آن امسال از 4 مرداد 1402 به بعد اعمال خواهد شد.
این مقاله نیز با توجه به همین موضوع نوشته شده؛ پس در صورتی که تاریخ از 26 جولای 2023 نگذشته، آزمون شما ورژن قدیمی خواهد بود، و در غیر اینصورت، حتما حواستان باشد که شکل جدید آزمون تافل را پیش رو خواهید داشت. با ما همراه باشید.
چرا باید آزمون TOEFL بدهیم؟
همانطور که گفتیم با داشتن مدرک تافل، تسلط شما به زبان بیشتر مورد قبول افراد، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، و حتی شرکت ها قرار می گیرد. در واقع داشتن این مدرک یک اطمینان خاطر از توانایی شما به طرف مقابلتان می دهد.
در سال های اخیر، این آزمون پیشرفت های جدیدی داشته تا تجربه ی آزمون بهتری را ایجاد کند. این تغییرات عبارتند از کاهش زمان آزمون، ارتقای سایت ثبت نام با ایجاد دسترسی های بهتر، ارائه ی آزمون آزمایشی کامل ، گزارش سریعتر نمره ، ثبت نام آنلاین گسترده ، برنامه ی رسمی TOEFL و غیره.
همچنین لازم است بدانید که با آخرین آپدیت این آزمون در مرداد 1402، آزمون تافل بسیار جذاب تر نیز می شود. چرا که در این ورژن از تافل، زمان آزمون به 2 ساعت کاهش یافته، تنها 2 متن ریدینگ خواهید داشت، سوالات و متن های آزمایشی حذف شده، سوال رایتینگ مستقل (independent) حذف شده و جای آن را یک سوال جدید و کوتاه رایتینگ می گیرد.
مدرک تافل در چه جاهایی قابل قبول است؟
مدرک تافل در بیش از یازده هزار دانشگاه و موسسه ی آموزش عالی در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله استرالیا ، کانادا ، نیوزلند ، ایالات متحده آمریکا ، انگلیس و در سراسر اروپا و آسیا پذیرفته شده است.
اگر قصد تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور را دارید می توانید در سایت دانشگاه مد نظر ببینید که نمره ی تافل مورد قبول شان چه نمره ای است.
از هر ده دانشگاه در ایالات متحده؛ نه دانشگاه، مدرک آزمون تافل را به سایر آزمون های انگلیسی زبان ترجیح می دهند. اما جالب است بدانید مدرک این آزمون در کانادا محبوبیت حتی بیشتری هم دارد. بیش از هشتاد درصد از برنامه های تحصیلات تکمیلی در کانادا، آزمون تافل را نسبت به سایر آزمون های انگلیسی زبان ترجیح می دهند.
میزان مقبولیت مدرک تافل در استرالیا و نیوزلند بسیار بالاتر است و در صد در صد دانشگاه های استرالیا و نیوزیلند پذیرفته شده و همچنین برای همه ی مهاجران استرالیا و نیوزیلند الزامی است.
دانشگاه های فرانسه و آلمان هم آزمون تافل را ترجیح می دهند و بیش از هر آزمون انگلیسی زبان دیگری به نمره ی تافل اهمیت می دهند با این حال برخی از دانشگاه های این کشور ها هم هستند که مدرک سایر آزمون ها را قبول دارند.
بیش از نود و هشت درصد از دانشگاه های انگلیس ، از جمله تمام دانشگاه های Russell Group نخبه ، نمره ی این آزمون را قبول دارند و آن را گزینه ی مناسب و بی طرفانه ای برای اندازه گیری تسلط افراد به زبان انگلیسی می دانند.
مراکز برگزاری آزمون تافل کجاست؟
آزمون TOEFL بیش از 50 بار در سال در مراکز مجازِ آزمون در سراسر دنیا برگزار می شود. بیش از 4000 مرکز آزمون تافل در سراسر جهان وجود دارد و می توانید با استفاده از وب سایت رسمی تافل یکی از این پایگاه های نزدیک به محل زندگی خود را پیدا کنید و ثبت نام 5 الی 6 ماه قبل از تاریخ هر آزمون آغاز می شود.
در ایران نیز، مراکز آزمون مختلفی اقدام به برگزاری این آزمون می کنند، که از مطرح ترین ها می توان به دانشگاه خاتم، مرکز برگزاری آزمون امیربهادر، سازمان سنجش، مجموعه علامه سخن و … اشاره کرد.
توصیه می کنیم قبل از انتخاب مرکز آزمون حداقل یک بار به آنجا سر بزنید و از نزدیک ببینید تا با خیال راحت انتخاب خود را انجام دهید.
نحوه برگزاری آزمون تافل جدید و قدیم
این آزمون از طریق کامپیوتر و در مراکز مورد پذیرش و مجاز سازمان برگزاری این آزمون انجام می شود. در امتحان تافل، هر چهار مهارت زبان مورد سنجش قرار می گیرد.
موضوعی که باید به آن توجه کنید این است که با توجه به آپدیت بزرگ تافل July 2023 و این که در زمان نگارش این مقاله هنوز به این تاریخ نرسیده ایم، هم باید موارد مربوط به آزمون قدیمی و هم ورژن جدید تافل را بنویسیم. پس برای استفاده کامل و درست از این مقاله حواستان به این موضوع باشد.
چهار بخشی که در این آزمون بررسی می شوند عبارتند از:
ریدینگ تافل (Reading)
در این بخش از آزمون، شرکت کننده ابتدا بخش هایی را خوانده، سپس به سوالاتی که از متن طرح شده اند پاسخ می دهد. مشابه این قسمت در آزمون کنکور کشور خودمان نیز با عنوان درک مطلب وجود دارد.
ورژن قدیمی ریدینگ تافل
بخش Reading شامل سه یا چهار متن آکادمیک (بخش هایی از متون دانشگاهی یا درسی) است که هر کدام تقریباً 700 کلمه می باشند.
در صورتی که آزمون ریدینگ شما 4 متن داشته باشد، یک متن آزمایشی بوده و برای بررسی های خود ETS به کار خواهد رفت و تاثیری در نمره شما نخواهد داشت؛ و البته مشخص نمی شود این متن آزمایشی کدام است و شما باید به تمام سوالات با نهایت دقت پاسخ دهید.
ممکن است در این بخش ها در مورد یک موضوع خاص صحبت شود یا ترکیبی از چندین دیدگاه باشد موضوع آنها نیز عمومی است و می توانند علمی ، تاریخی و حتی فلسفی باشد.
بعد از هر متن، ۱۲ تا ۱۴ سوال قرار مطرح می شود. در این سوالات ممکن است از شما خواسته شود تا یکی از کارهای زیر را انجام دهید:
- یک کلمه مشخص که در متن انتخاب شده در سوال می آید و شما باید از بین گزینه ها، کلمه ای که نزدیک ترین معنی را به آن دارد انتخاب کنید.
- یک ایده یا استدلال را شناسایی کنید (درک خود را آزمایش کنید). معمولا در اینجا باید بتوانید برداشت هایی (inferences) را از متن به شکل غیرمستقیم انجام دهید.
- یک عبارت غلط را پیدا کنید (تست درک کلی). یعنی بگویید با توجه به پاراگرافی که مشخص شده کدام یک از گزینه ها چیز غلطی می گوید یا اطلاعات مهمی را جا انداخته است.
بسته به تعداد متن و سوالاتش ، زمان مشخصی به شما داده می شود تا این بخش را تکمیل کنید.
ورژن جدید ریدینگ تافل
در ورژن جدید تافل اما، شما به شکل کلی 2 متن خواهید داشت و 20 سوال! نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که در ورژن جدید تمامی سوالات نمره دار خواهند بود و سوال یا متن آزمایشی وجود ندارد.
بخش خوانش (Reading)، بخش مهمی است و ممکن است دشوار باشد، زیرا متونی که به شما داده می شود غالباً پیچیده هستند.
برای موفقیت در این بخش باید به خواندن پاراگراف های طولانی و پیچیده عادت کنید.
باید یاد بگیرید که با کلمات ناآشنا کار کنید تا بتوانید معنی آنها را حدس بزنید.
در صورتی که مشکل دایره لغات کم برای تافل را دارید، کتاب Essential Words for TOEFL iBT می تواند کمک کننده باشد، همچنین برای شناخت بقیه منابع، حتما مقاله منابع آزمون تافل را ببینید!
متن هایی که در بخش Reading ارائه می شوند ممکن است دارای چندین نقطه ی تمرکز و استدلال باشند. محدودیت زمانی را نیز باید برای پاسخگویی در نظر داشته باشید.
لیسنینگ تافل (Listening)
سخنرانی ها و گفتگوهایی برای شرکت کننده پخش می شود که ابتدا باید به دقت به آنها گوش دهد و بعد به سوالاتی که از دل گفتگو طرح شده اند پاسخ دهد. در بخش گوش دادن ، دو نوع مختلف از صداها برایتان پخش خواهد شد:
- سخنرانی ها: در این سوالات شما یکی دو دقیقه (بیشتر یا کمتر) از سخنرانی و در واقع تدریس یک استاد دانشگاه سر کلاس را می شنوید و بعد از تمام شدن فایل باید به یک سری سوالات پاسخ دهید.
- مکالمات: این مکالمات نیز در بستر تحصیلی و دانشگاهی صورت می گیرند و راجع به موضوعات مختلف هستند. مثلا ممکن است یک دانشجو مواردی را راجع به تکالیفش متوجه نشده باشد و برای مطرح کردن سوالاتش پیش استاد رفته باشد و شما به این مکالمه گوش دهید.
ورژن قدیمی لیسنینگ تافل
در ورژن قدیمی تافل، شما باید انتظار داشته باشید که سه تا چهار سخنرانی که با موضوعات دانشگاهی سروکار دارند را گوش دهید. و البته در این بین مکالمات روزمره نیز وجود دارد. طول هر فایل صوتی می تواند از سه تا پنج دقیقه باشد و به دنبال آن پنج تا شش سوال مطرح خواهد شد.
هر فایل صوتی را فقط یک بار خواهید شنید. اما یک استثنا وجود دارد: برای برخی از سوالات گاهی فایل را دو بار پخش می کنند، و این در صورتی است که سوالی از یک بخش خاص و دقیق فایل صوتی انتخاب و پرسیده شود؛ نگران نباشید شما می توانید در حین گوش دادن یادداشت برداری کنید.
آزمون تافل سیاستی برای گنجاندن لهجه های مختلف انگلیسی در بخش Listening دارد – شما می توانید لهجه های آمریکایی ، انگلیسی ، نیوزلندی و استرالیایی را در این آزمون بشنوید! با اینحال صادقانه بگوییم که بیش از هرچیزی لهجه امریکن (American) را خواهید شنید.
برای آمادگی برای بخش گوش دادن، به دنبال فیلم های انگلیسی زبان ، نمایش های تلویزیونی و ویدیوهای YouTube باشید.
راستی در این ورژن بعد از این دو مرحله داوطلب ۱۰ دقیقه استراحت خواهد داشت.
ورژن جدید لیسنینگ تافل
در ورژن جدید تافل، تعداد بخش ها و سوالات کاهش یافته، در اینجا شما 3 فایل صوتی سخنرانی/تدریس (Lecture)، و 2 فایل مکالمه (Conversation) خواهید داشت. همانند بخش ریدینگ، در بخش لیسنینگ نیز سوالات آزمایشی حذف شده اند.
در تافل جدید 2023 زمان استراحتی وجود نخواهد داشت.
اسپیکینگ تافل (Speaking)
در این بخش داوطلب به مدت 16 تا 17 دقیقه باید در مورد موضوعات آشنا و مطالبی که درباره ی آنها مطالعه داشته یا شنیده است در میکروفون صحبت کند.
شما مصاحبه کننده ای نخواهید داشت که از شما سوال بپرسد و به پاسخ های شما گوش دهد، فقط یک میکروفون خواهید داشت. صدای شما ضبط می شود و کسی بعداً به صحبت های شما گوش می دهد.
در کل چهار سوال وجود خواهد داشت و خواسته می شود که درباره ی یک موضوع روزمره نظر دهید. به عنوان مثال، شما ابتدا طی یک بازه زمانی کوتاه (مثلا 45 ثانیه) نامه یکی از دانشجویان به مدیریت دانشگاه در یک زمینه خاص را می خوانید، پس از آن یک مکالمه بین دو دانشجو را می شنوید که یکی از آنها نظراتش را راجع به نامه ای که خوانده اید مطرح می کند.
پس از آن چند ثانیه (مثلا 15) برای آمادگی زمان خواهید داشت و باید به مدتی مشخص (مثلا 30 ثانیه) راجع به آن موضوع صحبت کنید و تمام اطلاعات داده شده را خلاصه کنید.
آپدیت آخر آزمون تافل در بخش اسپیکینگ هیچ تاثیری نگذاشته و تغییری ندارد.
رایتینگ تافل (Writing)
بخش نوشتار تافل ،50 دقیقه می باشد و زبان آموز مطلبی را خوانده یا به موضوعی گوش می دهد و سپس درباره ی سوالاتی که مطرح می شوند پاسخ کتبی خود را می نویسد.
تمام مهارت های انگلیسی شما در آخرین بخش آزمون TOEFL جمع می شود. این بخشی است که توانایی نوشتن، دانش دستور زبان و استفاده از واژگان شما را قضاوت می کند. توجه کنید که رایتینگ دستخوش بیشتری تغییرات آپدیت شده است.
ورژن قدیمی رایتینگ تافل
در تافل قدیم، رایتینگ تافل شامل دو بخش است:
تسک ترکیبی (Integrated) (۲۰ دقیقه) و تسک مستقل (Independent) ( ۳۰ دقیقه)
تنها راه آمادگی برای بخش نوشتن در آزمون تافل ، نوشتن هر چه بیشتر مقاله های آزمایشی است. به یاد داشته باشید که نظر واقعی شما در بخش نوشتن اهمیتی ندارد. مثلا می توانید بگویید که زمستان های سرد را دوست دارید،حتی اگر چنین حسی نداشته باشید.
افرادی که مقاله ی شما را بررسی می کنند، روی پشتیبانی شما از استدلالتان تمرکز دارند.
ساختار مقاله و جملات صحیحِ دستوری بیشترین اهمیت را دارد. مقاله ای که می نویسید باید شامل یک مقدمه ی مناسب ، متن اصلی و بند آخر باشد.
ورژن جدید رایتینگ تافل
و اما در تافل جدید، بخش ترکیبی (Integrated) به قوت خود باقیست؛ اما بخش دوم به شکل کامل تغییر کرده است.
در بخش دوم شما به اصلاح یک Discussion Board Question خواهید داشت و در واقع باید در یک بحث مکتوب شرکت کنید. در این ورژن، بخش رایتینگ به شکل کلی 30 دقیقه زمان خواهد گرفت.
این نوع سوال، مشابه سوال رایتینگ است که شما در TOEFL Essentials تجربه می کنید – در رابطه با این نوع از آزمون تافل نیز در ادامه توضیحاتی خواهیم داد.
در ادامه چند نکته ی دیگر نیز وجود دارد که برای شرکت در آزمون تافل باید بدانید:
- داوطلب در طول آزمون اجازه ی یادداشت برداری دارد. به شما مقدار زیادی کاغذ و یک مداد داده می شود که می توانید از آنها در بخش های ریدینگ ، لیسنینگ، اسپیکینگ و رایتینگ استفاده کنید. شما باید تمام یادداشت ها و کاغذهای استفاده نشده را هنگام اتمام آزمون در اختیار مراقبان قرار دهید.
- می توانید برای استراحتِ ۱۰ دقیقه ای، یک میان وعده و نوشیدنی به همراه داشته باشید.
- اگر در طول آزمون نیاز به رفتن به دستشویی یا استراحت کوچک دیگری داشته باشید ، به شما اجازه ی آن داده می شود اما ساعت آزمون برایتان متوقف نمی شود.
- مسلماً تحت هیچ شرایطی اجازه ی ورود تلفن همراه، تبلت یا سایر وسایل الکترونیکی به کلاس/اتاق آزمون را ندارید. در فواصل استراحت نیز حق استفاده از آنها را ندارید.
هزینه آزمون تافل چقدر است؟
هزینه آزمون بسته به مکانی که در آن شرکت می کنید متفاوت است ، اما معمولاً بین ۱۸۰ تا ۳۰۰ دلار آمریکا است. این هزینه شامل هزینه ی ثبت نام ، گزارش نمره به شما و ارائه ی گزارش نمره به چهار مورد از موسساتی که خودتان انتخاب کرده اید، می باشد.
برای ثبت نام دیرهنگام، تغییر زمان آزمون (اگر به یک آزمون به هر دلیلی نرسیدید و قصد شرکت در آزمون بعدی را داشته باشید) و انصراف از آزمون، هزینه های اضافی در نظر گرفته شده است.
در نهایت قیمت آزمون تافل، با قیمت حال حاضر دلار در اردیبهشت 1402 و قیمت 265 دلار در ایران، شما باید حدود 14,680,000 تومان برای شرکت در آزمون بپردازید.
ملاک نمره دادن در آزمون تافل
هر یک از چهار بخش (ریدینگ، لیسنینگ ، اسپیکینگ و رایتینگ) از ۰ تا ۳۰ نمره دارد و در کل آزمون تافل یک آزمون ۱۲۰ امتیازی است.
نمره آزمون تافل تقریباً 6 روز بعد به شما اعلام خواهد شد و به مدت 2 سال اعتبار دارد. همچنین گزارش نمره ی شما به طور خودکار شامل امتیازات MyBest نیز هست، که ترکیبی از بالاترین امتیازات برای هر بخش ، از تمام آزمون های معتبر شما در دو سال گذشته می باشد.
اگر نمره ای دریافت کرده اید که شرایط کاری یا دانشگاهی مورد نظر شما را برآورده نمی کند یا خودتان می خواهید نمره ی بهتری کسب کنید ، می توانید هر چند بار که بخواهید در این آزمون شرکت کنید.
راهنمای آمادگی آزمون تافل
برای موفقیت در آزمون تافل بهتر است با این منابع رسمی آغاز کنید:
- راهنمای رسمی آزمون تافل: این مرجع با داشتن چهار آزمون تمرینیِ کامل و نکات ارائه شده برای افزایش مهارت، پرفروش ترین و جامع ترین مرجع این آزمون است.
- آمادگی آزمون تافل – دستورالعمل داخلی– : این دوره ی آمادگی یک دوره ی ۶ هفته ای خودآزمایی رایگان برای ایجاد مهارت ها، یادگیری نکات و استراتژی ها و تعامل با سایر داوطلبان است که توسط سازمان مجاز تافل برگزار می شود.
- آزمون تمرینی رایگان تافل : یک آزمون تمرینی قبل از آزمون اصلی که سوالات آن به همان شیوه طراحی شده است و شما می توانید مهارت خود را محک بزنید.
- تمرین آنلاین تافل: این تمرین، آزمون واقعی TOEFL را شبیه سازی می کند و در طی 24 ساعت نمره و بازخورد در مورد هر چهار مهارت را به شما می دهد.
- آزمون های رسمی صوتی تافل: در این امکان شما می توانید به نسخه ی صوتی پنج آزمون گذشته ی تافل دست پیدا کنید.
- اپلیکیشن رسمی تافل: در این نرم افزار شما به آزمون ها و نکات کلی برای آمادگی آزمون دسترسی پیدا می کنید.
- دوره ی جامع زبان انگلیسی زبان مستر: این دوره همانطور که در ویدیوی ابتدای صفحه نیز معرفی شد، به شما برای آماده شدن برای شرکت در هر آزمون زبانی کمک میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و بهرمندی از برخی محتویات رایگان می توانید به وبسایت رسمی آزمون TOEFL مراجعه کنید.
دیگر تغییرات آزمون تافل جدید 2023
از دیگر تغییرات موجود در ورژن جدید تافل می توان به دستورالعمل و صورت سوال های راحت تر در ابتدای بخش ها در طول آزمون، تجربه کاربری بهتر در پاسخ دهی به سوالات با نرم افزار مخصوص آزمون، و در نهایت راحت تر شدن ثبت نام و به شکل کلی تجربه کاربری بهتر و راحت تر در وبسایت ETS اشاره کرد.
TOEFL ESSENTIALS چیست؟
به شکل کلی می توان گفت این آزمون نسبت به آزمون اصلی تافل جمع و جور تر و دوستانه تر است؛ محتوای این آزمون هم آکادمیک و هم جنرال را در بر می گیرد.
دیگر ویژگی این تست این است که همینطور که در آزمون پیش می روید سوالات با سطح شما (طبق پاسخ هایتان) انطباق پیدا می کنند و آزمون به اصطلاح adaptive است. آزمون شامل سنجش چهار مهارت اصلی می شود.
همچنین ویدیویی 5 دقیقه ای از شما که خودتان را معرفی می کنید ضبط می شود که تاثیری در نمره تان ندارد اما به مراکزی که قصد دریافت پذیرش در آنها را دارید این اجازه را می دهد که با شما و شخصیتتان بیشتر آشنا شوند. طول آزمون 1 ساعت و نیم خواهد بود.
همچنین تعداد کارنامه هایی که می توانید برای مراکز آموزشی بفرستید نامحدود خواهد بود. باورتان بشود یا نه، بیش از 90% دانشگاه های انگلیس، کانادا، و امریکا که مورد پرسش قرار گرفتند پذیرای این مدرک بودند و همچنین در بسیاری از کشورهای دیگر نیز این مدرک پذیرفته و دارای اعتبار است و به شکل روزافزون بر اعتبار آن اضافه می شود.
با این حال، توصیه می کنیم حتما قبل از شرکت در این آزمون یا هر یک از آزمون های زبان انگلیسی، از این که دانشگاه یا موسسه مقصد شما مدرک آن آزمون را قبول می کند، اطمینان حاصل کنید.
سخن نهایی
امیدواریم با مطالعه این مقاله فهمیده باشید که آزمون تافل چیست و تفاوت های ورژن جدید و قدیم در چه بخش هایی است. اگر دوست دارید تا زبان انگلیسی را بهتر یاد بگیرید به لینک زیر یک سر بزنید.
دوره های آموزشی مرتبط
انگلیسی در سفر
آموزش پایه تا پیشرفته زبان انگلیسی (A1 تا C1)
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی خیلی ممنون از توضیحات کامل و جامعتون