چگونه دایره لغات خود را افزایش دهیم

دانستن لغات مختلف و داشتن دایره لغات بالا از از اصول کلیدی و اساسی برای بالا بردن سطح و کیفیت مکالمه در همه زبان ها است.
در این مقاله به راهنمایی شما عزیزان در موضوع تقویت دایره لغات میپردازیم.
این مقاله موضوع جامعی داشته و مربوط به هیچکدام از زبان ها به طور خاص نیست.
نیاز به خرید کتاب های جورواجور نیست
از اصلی ترین مشکلات همه ی ما این است که خود را با خرید کتاب های گوناگون و رنگ و وارنگ گیج کرده و از هدف اصلی خود دور میشویم ، کنجکاوی افراد و تمرین و داشتن مکالمه با خود یکی از بزرگترین منابع لغات در هر زبانی است.
افراد حتی با داشتن ابتدایی ترین دانش گرامری از یک زبان اگر تلاش به ساختن جملات ساده در ذهن خود و شروع به یک مکالمه با شخصیت خیالی خود کنند متوجه این موضوع خواهند شد که بسیاری از کلمات کلیدی که بیان کننده ی منظور انها خواهد بود را نمیدانند.
برای مثال من در ذهنم از شخصیت خیالی خود میپرسم: تو چجور آهنگایی دوست داری؛ در جواب به خودم میگم: آهنگای کلاسیک چون آرامش بخش هستند.
در این لحظه متوجه میشوم که من کلمه ی آرامش بخش را بلد نیستم و در رساندن منظور خود به مشکل خوردم پس از طریق دیکشنری و مراجع مختلف به دنبال یادگیری آن کلمه و یا اصطلاح میروم و در حین جستجو برای آن کلمه با کلمات و اصطلاحات دیگر نیز روبرو میشوم و به نوعی با یک تیر دو نشان میزنیم و همزمان به افزایش دایره لغات خود کمک می کنیم، کلمات را حتما یادداشت کرده و حتماً تلاش به ساختن جملات جدید با انها کنید.
به اطراف خود نگاه کنید
انسان در زندگی روزمره ی خود با چه چیزهایی سروکار دارد؟
تمام وسایل و لوازم اطراف ما زندگی ما را تشکیل دادهاند ، پس مطمئنا نیاز است که بدانیم ما در یک شبانه روز با چه چیزهایی سروکار داریم و اسم تمامی آن وسایل را یاد بگیریم و مجدداً شروع به ساختن جملات و ترکیبات ساده با انها کنیم ، البته در این موضوع داشتن نوعی فیلتر نیز الزامی است که بتوانیم اهمیت کلمات را تشخیص داده و با توجه به آن کلمات را حفظ کنیم.
مثلا اهمیت دَر نسبت به دستگیره ی دَر
کدگذاری خوب است یا بد؟
از موضوعات داغ این روزها انواع کد گذاری های مختلف است . کد گذاری موضوع بدی در امر یادگیری کلمات نیست اما نمیتوانیم همه لغات را با کد گذاری حفظ کنیم و تنها برای بعضی از کلمات به اصطلاح بد قلق کاربرد بیشتری دارد.
کد گذاری همه ی کلمات و حفظ انها باعث می شود در موقع نیاز به استفاده ی آن کلمه ابتدا کد یا رمزی که بر روی آن قرار دادهایم فکر کنیم و سپس کلمه ی اصلی را به یاد آورید که این خود الگوی غلطی را در ذهن شما ایجاد و شمارا شرطی میکند و سبب اُفت سرعت استفاده از آن کلمه میشود. پس باید از کدگذاری به درستی در راه افزایش دایره لغات خود استفاده کنیم و تبدیل به یک عادت برای تمام کلمات نشود.
کارت های لغت
امروزه خرید و استفاده از کارت های همراه با عکس برای حفظ لغات متنوع دیگر منسوخ شده است و جایگزین آنها نرم افزار های متفاوتی در این رابطه هستند اما متاسفانه این نرمافزار ها برای همه ی زبان ها موجود نیستند.
برای مثال برای زبان انگلیسی بسیار زیاد بوده اما در زبان ترکی استانبولی تقریبا وجود ندارد.
البته مجموعه زبان مستر برای اولین بار اقدام به جمعآوری ۱۰۰۰ لغت ضروری در زبان ترکی استانبولی کرده که دوستان با تهیه ی دوره ی آموزش آنلاین زبان ترکی استانبولی امکان دسترسی به این فایل ارزشمند را خواهند داشت.
از کنار لغات و اصطلاحات استفاده شده در فیلم ها راحت نگذرید
فیلمها را با زبان و زیرنویس اصلی تماشا کنید و از کنار لغات و اصطلاحاتی که نمیدانید راحت نگذرید؛ آنها را یادداشت کرده و به دنبال معنی آنها باشید ، سپس آن قسمت از فیلم را چندین بار تماشا کنید تا در ذهن شما ثبت و ضبط شود ، البته تکرار آن جمله با صدای بلند را فراموش نکنید.
دیکشنری های زبان اصلی
منظور استفاده از همان دیکشنری های انگلیسی به انگلیسی یا ترکی به ترکی است. در واقع شما به هر زبانی که علاقه مند بوده و به دنبال یاد گیری آن هستید سعی کنید از دیکشنری های همان زبان استفاده کنید(فرانسه به فرانسه، آلمانی به آلمانی).
البته زبان آموزان از ابتدا توانایی استفاده از این نوع لغت نامه هارا ندارند . و بعد از رسیدن به یک سطح متوسط این امکان را بدست میآورند.
این لغت نامه ها نیز باعث میشوند برای فهم یک کلمه ذهن خود را به چالش بکشید و دایره لغات خود را افزایش دهید.
نتیجه
- خود را با خرید کتاب های مختلف سردرگم نکنید
- به اطراف خود با دقت نگاه کنید
- پشتکار داشته باشید
- با کلمات در ذهن خود جمله بسازید و آنها را با صدای بلند تکرار کنید
- برای رمزگذاری وقت تلف نکنید
- نرم افزار های حفظ لغت را جایگزین کارت لغت کنید
- USE it or LOSE it 🙂
دیدگاهتان را بنویسید